image
image

Damenes tale
Talen skal være morsom, men også en hyllest til damene

Talen over alle taler - Damenes tale

damenes taleDamenes og herrenes tale er herlige taler som alle gjester pleier å glede seg til. Til den som skal holde en slik tale, så gjelder det å forberede seg godt. Dette er en tale som bygges opp litt annerledes enn andre taler.

Ofte brukes det en rød tråd gjennom hele talen. Det er at damene kan forbindes med et eller annet tema. Dette temaet spiller man rundt på i forskjellige varianter.

En slik tale må forberedes grundig. Det trengs ofte mye research for å finne tema og fakta som du kan bruke. Heldigvis kan man få hjelp ute på nettet slik at også denne talen kan komme vel i havn.

Damenes tale - Hvilken hjelp kan du få

Flere nettsteder har lagt ut vellykkede damenes taler som du kan laste ned. Og disse kan du faktisk bruke i helhet uten alt for mye omskrivning, men....
Du må øve deg mye hvis du skal bruke disse. Talen må bli din "egen" og du må kunne temaet på rams.
Denne talen bør du ikke mislykkes med siden forventningene er så store. Du kan derimot oppleve å få stor hyllest etter en slik tale.

Ferdige pakker med damenes tale

På nettsiden damenes-tale.no finner du ferdige pakker. 4, 6 eller 9 ferdige taler. Masse inspirasjon som gjør at du kommer i boks. Og i tillegg får du også med deg tips og råd til taleholderen. En god inspirasjon og veileder for deg som skal holde denne talen.
Her kommer du til damenes-tale.no

Sitat eller ordtak

Det kan være vellykket å ta med et sitat eller ordtak som du kanskje innleder med eller som du fletter inn i talen. Gjerne med temaet du benytter.
For å si noe om f.eks kvinner kan du gå inn på Ordtak.com og søke etter kvinner.
Da kan kanskje noen av disse benyttes:

 • Kvinner er mer irritable enn menn, muligens fordi menn er mer irriterende enn kvinner.

 • Kvinner er også mennesker, bare penere.

 • En vakker kvinner er en jeg legger merke til. En sjarmerende kvinne er en som legger merke til meg.

Eksempler på Damenes tale

Her er noen eksempler på hvordan talene er bygget opp.

Flere nettsteder tilbyr slike taler og her er to sider som kan anbefales.
Det er fra Skrivearkivet.no og festtaler.com.

På Skrivearkivet har flere skribenter lagt ut sine beste taler. Du får se utdrag fra talene som gjør det lettere for deg å finne talen som passer for din anledning.

På festtaler.com finner du samlepakker. Du får da flere eksempler på damenes tale og kan bruke den du synes passer best eller lage en kombinasjon av talene du får tilgang til.

Under vil du se eksempler fra begge nettsider.Eksempler på damenese tale fra Skrivearkivet.no


Eksempel 1:

Denne talen passer for et firma som har hatt en samling.

Ærede Damer!

Det ligger i sakens natur at en tale til (Bedrift)-damene egentlig bare kunne ha vært en sammenhengende 3-4 minutters hyllest til ”Quindernes pris og ære”.

Jeg vil imidlertid gjøre litt mer enn det! Men - det er jo slett ikke vanskelig å si dere noen velvalgte ord, for dere er jo så skjønne og så intelligente, så inspirerende og motiverende, så fristende og attråverdige, så nyttige og behagelige……. ja, slik kunne jeg fortsette i minst 4 minutter til!!!! Men, ville dere tålt det?

Dere ville trolig ikke ha vært til å være sammen med resten av kvelden. Vi stakkars (Bedrift)-menn kunne jo ha risikert at dere svevet oppe i skyene, og kanskje ikke landet før midt i neste uke, og DET har ikke noen av oss i (Bedrift) verken lyst eller tid til…….

Dessuten, det kan jo vi menn slett ikke tåle, for: "Kvinnens selskap er farlig for mannens moral, men nyttig for mannens manérer" blir det sagt, så, d

et første jeg vil begynne med, når jeg nå skal komme med denne, min hyllest, til dere stilige, flotte, intelligente, vakre (Bedrift)-damer, det er å takke for at dere er med oss her i dag!

Vi menn begynner jo tidlig å interessere oss for dere kvinner, noe denne historien til fulle kan bekrefte. En liten gutt forsøkte å få kontakt med en enda mindre gutt.
Samtalen forløp slik:

- Hvor gammel er du?
- Vet ikke.
- Er du tre eller fire?
- Vet ikke.
- Liker du jenter?
- Nei.
Da er du tre!

Og dess eldre vi blir, jo mer besatt og betatt av deres magi - og former
.
.

.

Dette er et utdrag av første del.
Talen er ca 8 minutter lang ved fremførelse. Her får du med artige vrier og mange gode sitater som passer for anledning.
Du kan lese mer om denne talen her, hvor du også kan bestille talen. 

Eksempel 2:

Her skryter du damene opp i sky og får velfortjent applaus.

Kjære alle damer

Endelig er kvelden kommet som vi har ventet på så l-e-e-n-ge - og vi sitter her og ser litt forventningsfulle på hverandre. Vi har staset oss opp for anledningen, noen med sminke andre med et flott antrekk – ja, det er jo dem som har begge deler, eller atter andre i en fin dress. En ting som er påfallende i år er at damene er utenom-det-vanlige-fine, og dessuten er de i et langt større overtall enn det de pleier å være. Fryd eder, menn!

Hos oss pleier det alltid å være mange om beinet når det gjelder å ville holde en takk-for-maten-tale men i dag slo vi faktisk en gammel rekord, for vi fikk tak i en person som sa seg villig til å holde denne talen så tidlig som halvannen time før middagen……… Well done!

Selv fikk jeg oppdraget om ”Tale til Damene” for godt over en uke siden, og jeg kan ikke si annet enn at jeg har trengt hvert minutt for å finne ut hva jeg ville si dere her i kveld. Tross alt vil jeg jo gjerne imponere alle damene som er her! Først og fremst med ord som viser min forstand og mitt intellekt, men også noe som viser min medfødte mannsevne til å kunne få dere opp i skyene ved å rose dere!!!

Nå har det seg faktisk slik at jeg til vanlig syns det er vanskelig nok å forholde seg til, og rose, én dame, så det blir like spennende for meg som for dere å se hvordan dette går. Det er tross alt et viktig budskap jeg skal formidle, nemlig: - ”Ros til det svake kjønn!” Det rinner meg i hu et sitat av den danske forfatteren, med det svært lite danskklingende navnet: Carit Etlar, som sier: ”Gleden er som et lys - tenner du det for andre, faller skinnet tilbake på deg selv!” Det gleder enhver dame å få ros, så fri og bevares; jeg kommer jo gjerne til å fremstå som den reneste lysfontenen her i kveld - med glorie og det hele……

Som de aller fleste av dere damer allerede har skjønt, så er det jo slik at vi menn lenge har hatt interessen for dere, men selv om interessen er brennende stor - som oftest stor nok til å være i veien både for sunn fornuft og koordinasjons- og taleevne, så ender vi ofte opp med at vi ikke skjønner oss så veldig på dere. Det er jo så fortvilende og frustrerende at du kan gå amok, men vi er likevel med på leken og later som ingenting. I slike stunder kan vi jo tenke på den kjente britiske forfatteren Jane Austens ord som helt korrekt sier: ”Den ene halvdelen av verden forstår ikke den andres gleder!” Ingen behøver tvile på at hun her sikter til at kvinner og menn ikke forstår hverandre, så dette betyr vel bare at vi ikke noe valg. Skal vi komme litt under huden på damene, så å si, da må vi drive skuespill. Kanskje kan vi lære litt av realityseriene? Who knows?

Det er litt pussig det der med jenter og kjærlighet. De vet alltid når de er forelsket eller ikke, mens vi menn er mye mer usikre på hvordan vi kan vite om vi er forelsket eller ikke er forelsket. For å finne et slags svar på dette, så kan vi spørre oss selv: ”Har jeg noe imot å bli økonomisk ruinert av denne personen?” Hvis svaret er JA, så er vi forelsket.
.
.
.

Dette er et utdrag fra første del av talen. Talen er på ca 7 minutter og dette er tale som fra beskrivelsen av talen - en tale som vil bli husket av damene :-)
Du kan lese mer utdrag og beskrivelse av talen her.Flere ferdige damenes tale fra:


skrivearkivet

Vi har lagt ut flere eksempler på talene her.

For å komme til skrivearkivet og se hele utvalget. Trykk her.

På skrivearkivet kan du også få tips og råd, hvordan presentere m.m..
Trykk her for mer informasjon.Damenes tale fra festtaler.com

Pakkeløsninger - Flere pakker med damenes tale

Festtaler.com selger ferdige pakker av flere taler som gjør at du får mange å velge mellom. Alle disse talene er kvalitetstaler og du får veldig mye inspirasjon.
Her kan du velge å bruke en av de eller kanskje lage en kombinasjon av flere av disse.

Du kan velge blant tre pakker med taler. Her får du mye for pengene.

Eksempel på pakke 1 og hvordan dette presenteres.

 • Taleforslag 1
  Artig tale til damene. En garantert suksess om du er blitt bedt om å holde en slik tale. Inneholder mange fine elementer og vendinger.

 • Taleforslag 2
  En super tale til damene. En tale med snert og humor som fremkaller smil og latter blandt publikum.

 • Taleforslag 3
  En god Damenes tale er en som ditt publikum husker etter at den er holdt. Her har du en slik tale som inneholder humor og elementer som gjør den til en du husker.

 • Taleforslag 4
  Nok en artig tale om du skal holde en slik. Inneholder humoristiske vendinger som vil få tilhørerne til å trekke på smilet.

Her er oversikten over pakkeløsningene du kan bestille fra festtaler.com

Alle talene får du tilgang til med en gang. Det er den store fordelen. I tillegg får man mange taler for en billig penge.
Eksempel på damenes tale fra Festtaler.com:

Det ble til min store glede jeg som fikk æren av å holde kveldens tale til damene. En anledning jeg griper begjærlig av tre grunner;

For det første; jeg kan en stakket stund nyte vissheten om at ikke bare èn, men flere damer ser på meg samtidig. For det andre; jeg kan snakke, forhåpentligvis uavbrutt, selv med kvinner tilstede, og for det tredje; det er så mye å si om kvinner at jeg kunne holde på hele kvelden.

Vi menn elsker kvinner, og selv om vi ikke strør om oss med komplementer hele dagen lovpriser vi dere inni oss og takker for at Gud skapte noe så vakkert. Av menn generelt er det vel gartnere som har det enklest når det gjelder å komplimentere en dame. Han har det liksom for hånden.
Bare hør; -elegant som en lilje, vakker som en rose, min lille forglem-mei-ei, min livs blomst osv. Mye, mye verre er det for en fiskehandler vil jeg tro. Blir liksom ikke samme schwungen over – ”Min lille torsk”, eller – ”du er vakker som en sild”. Eller tror dere noen faller for sjekkreplikken – ”Du er like nydelig som en sprellende abbor”.?

Nei, jeg vil heller sammenligne kvinner med eksklusive sigarer, og nå har jeg IKKE en viss amerikansk president i tankene. Det jeg mener er at
.
.

.

Dette er et utdrag fra første del av talen

 

Hos festtaler.com kan du lese mer om de forskjellige pakkeløsningene her.

festtaler

 

Du kan også få generelle råd til hvordan bygge opp talen med rød trad m.m.
Les mer om tips og råd til damenes tale her.
Hjelp til personlig tale

Du kan få hjelp til å få laget en personlig damenes tale

Hvis du skulle ønske å få en helt personlig og unik tale så kan skribenter hjelpe deg.
Det foregår slik at du kan kontakte skribenter som påtar seg slike oppdrag.
Dette koster litt mer, men i en stresset hverdag så kan dette være et meget godt alternativ.
Og du blir garantert fornøyd. Du og skribent blir enige om hovedtema ut fra selskapet du skal i og ut fra dette lages talen.
Du kan lese mer om personlige taler her.
 

Se flere eksempler på ferdige taler her.

 

image